keskiviikko 15. elokuuta 2012

Raparperi-valkosuklaamuffinsit

Koska pakkasesta löytyi vielä pari rasiaa raparperia, päätin kokeilla leipoa niistä jotakin. Raparperi on minulle suht vieras tuttavuus keittiössä, joten päädyin helppoon reseptivaihtoehtoon: muffinseihin. Vähän hirvitti miten raparperi toimii muffinseissa, eli nouseeko se rumasti pintaan vai pysyykö taikinan joukossa. Varmuuden vuoksi pilkoin raparperit todella pieniksi. Hyvin kävi, eivät nousseet pinnalle vaan pysyivät taikinan joukossa. Laitoin muffinseihin raparperin kirpeyttä tasapainottamaan myös valkosuklaata. Yhdistelmä osoittautui toimivaksi. :)




















Tällä kertaa en jaksanut kuorruttaa muffinseja. Näihin olisi kyllä voinut sopia koristeeksi valkosuklaaraidat. Mietin jopa että jos olisi laittanut raparperisosetta muffinsin päälle keskelle pienen nokareen ja kuorruttanut kermavaahto-tuorejuustoseoksella muffinsit niin että raparperisose olisi jäänyt "yllätykseksi" kuorrutuksen alle. Nyt osa meni pakkaseen vierasvaraksi, joten ehkä koristelen ne sitten sulatuksen jälkeen ennen tarjolle laittoa. :)

Tässä resepti jos joku innostuu testaamaan:

Raparperi-valkosuklaamuffinsit (itse sain tällä ohjeella 18 kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g raparperia pieninä paloina
100g valkosuklaata rouhittuna
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g margariinia tai öljyä

Paloittele raparperit ja valkosuklaa pieniksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää raparperipalat ja suklaa ja sekoita ne jauhojen joukkoon. Lisää kananmunat, maito ja margariini tai öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada muffinsivuokiin (itse laitan muffinsivuoat vielä muffinsipellin koloihin jotta eivät leviä liikaa). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Muffinsit ovat valmiit kun muffinsin keskelle työnnettyyn coktailtikkuun ei jää taikinaa.

--> Muokkaus: Luulin keksineeni jotain erikoista yhdistäessäni raparperin ja valkosuklaan ja vieläpä muffinsien muodossa. Google kuitenkin kertoi toista, eli eipä ollutkaan ihan uusi juttu kyseessä näköjään.. :D

2 kommenttia:

  1. Näyttävät ja kuullostavat oikein hyviltä, täytyy laittaa korvan taa ohje muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Olivat kyllä hyvän makuisia. Ja ihanan helppoja tehdäkin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ☺