lauantai 31. elokuuta 2013

Mökkiläisen marjapiirakka

Keski-Suomessa oli puolukka-aika parhaimmillaan, joten minäkin erehdyin lähimetsään niitä poimimaan. Tein mökillä jo heti tuoreeltaan puolukoista helpon piirakan. Tähän ei paljoa aikaa kulu, ja onnistuu hyvin siis mökkiolosuhteissakin, kunhan uuni on käytössä. Meidän mökiltä ei kaulinta löytynyt, joten tämä on "kaulittu" puisella perunasurvimella... :D

















Kuva on napattu pikaisesti uunin päällä, ja siltähän se sitten näyttääkin, mutta ehkä tästä vähän saa kuvaa millaisesta piirakasta on kyse. :) Täytteen ohje on sovellettu sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään. Yleensä käytän täytteessä kermaviiliä, mutta kun sitä ei ollut, maustamaton jogurtti ajoi saman asian :)

Puolukkapiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa

4 dl tuoreita puolukoita (jos käytät pakastettuja, lisää niiden joukkoon pari rkl perunajauhoja)
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Kauli piirakkataikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle puolukat. Sekoira täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti puolukoiden päälle. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Anna seistä hetki ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy.

Tein samalla ohjeella aiemmin myös mustikkapiirakan, tosin siinä käytin maustamattoman jogurtin tilalla kermaviiliä ja lisäsin piirakkapohjan päälle ennen marjoja vaniljakreemiä. Mustikkapiirakkaan riittää hyvin vähempikin sokerin määrä, kun ovat jo itsessään sen verran makeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺