perjantai 14. helmikuuta 2014

Sydänviinerit

Tein ystävänpäivän kunniaksi sydämen mallisia viinereitä. Nämä on helppoja ja nopeita tehdä, eikä tarvita kuin paketti torttutaikinaa, vaniljakastikejauhetta, maitoa sekä paiston kestävää marmeladia. 

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!  J






















Sydänviinerit ( 10-12 kpl)

1 pkt (500g) torttutaikinalevyjä
1 pss. Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2,5 dl maitoa
1 prk paistonkestävää marmeladia
1 kananmuna voiteluun

Sulata torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Ota sydänmuotilla taikinalevyistä kuvioita ja voitele kuviot kananmunalla. Vatkaa vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä sekaisin ja pursota seosta torttutaikinasydämen toiselle puoliskolle niin että reunoille jää reilusti tilaa. Pursota sydämen toiselle puoliskolle paistonkestävää marmeladia. Itse käytin näissä joulusta ylimääräiseksi jäänyttä omena-kanelimarmeladia. Asettele sydämet leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 –asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kunnes reunat ovat saaneet aavistuksen väriä.

Viinerit olisi voinut koristella paistamisen jälkeen vielä sokerikuorrutteella, mutta omaan makuuni sopivat paremmin ilman. Olivat näin juuri sopivan makeita. :)

2 kommenttia:

  1. Nämähän ovat käteviä, kun ovat nopeasti valmiita. Kiitos vinkistä! Joskus sitä vaan on niin kiire, ettei ehdi mitään monimutkaisempaa tarjottavaa tehdä.

    VastaaPoista
  2. On kyllä käteviä, ja tosiaan nopeasti ja helposti valmistuvat. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺