perjantai 12. lokakuuta 2012

Rommipallot

Tein tyttöjen iltaan tarjolle rommipalloja. Barbapapa -kakun muotoilusta jäi yli kakkupohjasuikaleita, jotka pakastin ja sulatin nyt näitä varten --> hyötykäyttöä kakkupohjan jämille :)




















Olen tehnyt näitä aiemminkin (ks. vanha blogini täällä). Reseptin bongasin joskus jostain lehdestä (olisiko ollut Pirkka?) ja totesin toimivaksi. :)

Rommipallot

n. 200g valmista sokerikakkupohjaa
130g tummaa suklaata paloina
100g voita tai leivontamargariinia
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 siemenetöntä hilloa tai marmeladia
1 dl tomusokeria
2-3 rkl rommia (tai 1-2 tl rommiaromia)
suklaaströsseleitä koristeluun

Sulata suklaa ja voi mikrossa alimmalla mahdollisella lämmöllä aina 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita aina lämmityskertojen välissä. Jatka kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet tasaiseksi. Hienonna sokerikakkupohja pieniksi murusiksi. Lisää suklaa-voiseos. Sekoita. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Leivo taikina tangoksi ja jaa n. 30 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat palloiksi. Kaada suklaaströsselit pieneen kippoon ja kierittele taikinapalloja siellä kunnes ne ovat kauttaaltaan strösselin peitossa. Asettele esim. pieniin konvehtivuokiin ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.















Huomasin muuten näitä kuvia katsellessa mikä muutos on tapahtunut pihalla viimeisten kahden viikon aikana. Tässäkin kuvassa näkyy vielä vihreitä lehtiä taustalla, kun taas nyt puut ovat jo tiputtaneet valtaosin lehtensä ja värikin on muuttunut vihreästä keltaoranssiin. Kai se on nyt vihdoin uskottava, että kesä on ohi ja talvea kohti mennään...

4 kommenttia:

  1. Nam, nuo varmaan hupenivat hetkessä! Täällä lapset jo odottelevat sitä ensilunta :).

    VastaaPoista
  2. Kyllähän ne onneksi tekivät kauppansa. Loput pakkasin sitten kavereiden puolisoille mukaan ja kyllä omallekin muutama jäi maistettavaksi. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi söpö ja varmasti myös hyvä :3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺