keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Lakritsi-tiikerikakku

Uusimmassa Kotivinkissä oli laku-tiikerikakun ohje. Suurena lakritsin ystävänä päätin testata samantien. Tein puolet annoksesta, mutta laitoin lakritsikarkkeja (lakulehmä -karkit murustettuina) reilusti. Lisäksi vaaleaan taikinaosuuteen lisäsin sulatettua valkosuklaata. Puolikas annos oli juuri sopiva pieneen sydänkakkuvuokaan. :)












































Koristelin kakun valkosuklaalla sekä musta-valkoisilla koristerakeilla. Tässä resepti n. 2 litran kakkuvuoalle mitoitettuna (itse tein puolikkailla määrillä). Resepti on siis muunneltu versio tuosta Kotivinkin reseptistä. Erona lakritsikarkkien määrä, lisänä valkosuklaa ja alkuperäisessä reseptissä olleen maidon jätin kokonaan pois kun mielestäni taikinan koostumus oli sopiva jo ilmankin sitä.

Lakritsi-tiikerikakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g lakritsitoffeekarkkeja
100 g valkosuklaata

öljyä ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

koristeluun esim. valkosuklaata ja värillisiä rakeita

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota n. 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Sulata lakritsitoffeet mikrossa sulatusteholla n. 10 sekuntia kerrallaan välissä sekoitellen kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Lisää taikinaan ja sekoita hyvin. 

Sulata valkosuklaa mikrossa sulatusteholla. Sekoita suklaa siihen taikinaosuuteen, johon et sekoittanut lakritsitoffeeta. Levitä puolet vaaleasta valkosuklaisesta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää lakritsitaikina ja levitä tasaisesti vuokaan vaalean taikinan päälle. Lisää lopuksi loppu vaaleasta taikinasta päälle. Nostele kahdella haarukalla taikinaa pohjalta ylöspäin jotta saat aikaiseksi "tiikerikuvion" (ks. tarkempi, kuvitettu ohje kuviointiin esim. Kinuskikissan blogista). Tasoita lopuksi kakun pinta.

Paista 175 -asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei enää jää raakaa taikinaa. Esim. grillivartaat ovat hyviä "kakkutikkuja". Tein itse tosiaan puolikkaan tästä ohjeesta, jolloin 30 minuuttia riitti hyvin paistoajaksi. Kumoa kakku vuoasta kun se on hieman jäähtynyt. Koristele esim. valkosuklaalla ja koristerakeilla.






2 kommenttia:

  1. Voii sentään, kyllä kuulostaa hyvältä! Itsekin tykkään kovasti lakritsista, joten olis taatsuti mun makuuni tämä kakku. Taidanpa testata :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, suosittelen, oli helppo ja suht nopea ohje ja kakku maistui vieraille. Ajattelin ensi kerralla kokeilla laittaa vielä lakupaloja tuohon lakritsitäyteosioon. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺