keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Helpot pikasämpylät

Uusi haastava työ ja uusi asunto ovat pitäneet kiireisenä viime viikot, joten blogin päivitys on jäänyt vähemmälle. Nyt onneksi alkaa elämä hieman tasoittua ja koitan saada laitettua tänne viime aikojen tekeleitä. :) Tämä pikasämpylöiden ohje on ollut reseptivihkossani jo pitkään ja olen muokannut ohjetta moneen kertaan enemmän omaan makuuni sopivaksi. Tällä ohjeella saa nopeasti ja helposti tuoretta leipää pöytään, eikä maku mielestäni juurikaan eroa "normaalisämpylästä". Sämpylöitä tulee n. 8 kpl ja aikaa menee kokonaisuudessaan puolisen tuntia. :)




















HELPOT PIKASÄMPYLÄT

4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
 1 tl suolaa
1 rkl agavesiirappia
2 dl rasvatonta maitoa

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lämmitä maito kuumaksi (esim. mikrossa) ja lisää maito sekä agavesiirappi jauhoseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Nostele taikinasta palleroita (n. 8 kpl) pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 –asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Kaikki pikavinkit ovat tervetulleita, arkisin kun ei oikein ehdi puuhastella tuntikausia keittiössä töiden ja harrastusten jälkeen. En ole agavesisiirappia koskaan käyttänyt, voisikin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tita kommentista! Siskoni tutustutti minut tuohon agavesiirappiin ja hyvin sopi kyllä sämpylöihinkin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Testasin hieman mukailtuna :} Hyvä tuli!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺