maanantai 25. marraskuuta 2013

Vaniljatäytteiset puolukkamuffinssit




















Berliinin reissulta mukaan tarttui itselleni ihan uusi kapistus, nimittäin muffinssipora. Olen kerennyt jo muutamaan otteeseen testailla sitä ja se osoittautui yllättävän hyväksi välineeksi muffinssien täyttämisessä. Ylhäällä kuvassa puolukkamuffinsseja halloweenväreissä.

Alla kuvassa näkee millaisesti kapistuksesta on kyse. Eli tuo painetaan muffinsin keskelle, kierretään paikallaan ympäri jotta muffinsin keskus irtoaa paremmin ja sitten vedetään pois. Painamalla poran päältä (tuo liila painike) muffinsin palanen irtoaa. Palasesta kannattaa leikata osa pois niin että jäljelle jää "kansi" jonka voi sitten laittaa täytteen päälle että pysyy sisällä. :)




















Näissä muffinsseissa oli täytteenä vaniljakreemiä, täyttämisessä apuna käytin pientä minigrip -pussia.

















Yllättävän vähän huomaa muffinssista että siitä on leikattu palanen pois, sen verran tarkkaa jälkeä teki tuo pora.

















Lopuksi vielä kuorrute päälle niin ei kukaan arvaa mitä löytyy muffinssin sisältä. :)





















Puolukkamuffinssit tein samalla muffinssipohjalla kuin ennenkin, tosin tällä kertaa luonnonjogurtin tilalla on maitoa ja marjoina tietenkin puolukkaa. :)

Puolukkamuffinssit

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä tai voisulaa
n. 3 dl puolukoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat ja öljy sekä lopuksi puolukat. Sekoita. Annostele muffinsivuokiin ja paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Täytä vaniljakreemillä tai hillolla maun mukaan ja kuorruta. :)

torstai 14. marraskuuta 2013

Halloweenin kurpitsaleipä



















Pidimme ystävillemme Halloween -kemut, joihin jokainen sai pukeutua haluamakseen hahmoksi ja paras asu palkittiin. Yllättävän moni oli panostanut asuun ja monikin olisi kyllä ansainnut voiton. Paikalla nähtiin mm. noitia, enkeleitä, Viikatemies, Meduusa, Viivi ja Wagner (tietenkin niin päin että pariskunnan mies oli pukeutunut Viiviksi peruukkeineen ja mekkoineen ja nainen Wagneriksi possunaamareineen ja kalsareineen), Uncle Sam, Lumiukko, Perunamies ja Lehmä sekä näiden lisäksi monia muita hahmoja. Voittajaksi selviytyi kuitenkin otsaan ammuttu James Bond. Bondista en valitettavasti voi tänne laittaa kuvaa, kun ei ole tullut kyseltyä lupaa, mutta avomies pukeutui viikatemieheksi, joten ohessa asunäyte. :)


























Mutta sitten asiaan, nimittäin pitihän sinne juhliin päästä jotain leipomaankin. Sain tädiltäni hänen itse kasvattamansa kurpitsan, josta koversin lyhdyn.




















Luonteva valinta leivonnan raaka-aineeksi oli lyhtyä kaivertaessa yli jäänyt kurpitsan sisusta. Päädyinkin leipomaan kurpitsaleipää, johon googlaamalla löytyi toimiva ohje Kotilieden sivuilta. Ohjeesta poiketen käytin leivonnassa maitoa ja kurpitsasosetta oli hieman alkuperäisen ohjeen määrää enemmän suhteessa käytettyyn maitoon. Siirapin korvasin hunajalla. Tässäpä siis vielä tämä viilailtu resepti.




















Halloweenin kurpitsaleipä 

Yhteensä 5 dl kurpitsasosetta ja maitoa (itse käytin n. puolet ja puolet)
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
n. 1,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

n. 1 rkl öljyä
1,5 dl kurpitsansiemeniä (tämä määrä löytyi aika tarkkaan meiltä keskikokoisen kurpitsan sisältä)

Sekoita maito sekä soseutettu kurpitsa mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murennettu hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota vielä toiset puoli tuntia. Sivele leivän pinta öljyllä ja ripota päälle kurpitsansiemeniä. Paista kurpitsaleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Paahdettuja kurpitsansiemeniä


















Leipä onnistui yllättävän hyvin näin ensikertalaiseksi ja katosikin pian tarjoilupöydästä viimeistä murua myöten. :) Meillä kurpitsaleipä tarjoiltiin juustotarjottimen kanssa, joten tämäkin saattoi vaikuttaa asiaan. ;) Kurpitsan siemenet ovat muuten älyttömän hyviä myös siltänään uunissa paahdettuina. Ne tarvitsee vain huuhtaista ja sivellä öljyllä, ripotella päälle hieman suolaa ja laittaa 200 -asteiseen uuniin paahtumaan n. 10 minuutin ajaksi. Paahdetut kurpitsansiemenet korvaavat hyvin esim. pähkinät ja käyvät loistavasti myös salaatin lisukkeeksi. :)

















perjantai 1. marraskuuta 2013

Tuliaisia USA:sta

Rakas ystäväni kävi puolisoineen pitkästä aikaa täällä Suomessa ja oli kyllä ihanaa nähdä vanhaa, hyvää ystävää. Ei näköjään monenkaan vuoden tauko näkemisessä haittaa, juttu jatkuu samalla tavalla kuin aina ennenkin. :) Ystäväni toi mukanaan myös ihania leivontatarvikkeita sekä herkkuja Halloweeniksi: 

























Peanut butter- ja sugar cookie pakkaukset, suklaakuorrutetta, icing geliä sekä eri makuisia mausteita muffinsikuorrutteisiin lisättäväksi. Näistä osan ystäväni lähetti jo aiemmin postissa, mutta postaus jäi silloin tekemättä, joten tässä nyt kaikki kerralla. :)

Jenkeissä Halloweenia juhlitaan suureellisemmin kuin Suomessa joten sieltä löytyy paljon erilaisia tarvikkeita ja herkkujakin juhlapyhään liittyen. Olen aiempina vuosina valitellut kun Halloween -karkkeja on ollut vaikeaa löytää Suomesta ja ystäväni ilmeisesti muisti tämän, koska oli tuonut herkkuja mukanaan. :)






















































Hersheyn pumpkin spicen makuisia suklaita (oli muuten älyttömän hyviä!)

















Maapähkinävoin makuisia halloween suklaita (myös nämä oli ihanan makuisia!)  Lisäksi sain vielä pumpkin spicen tuoksuisen kynttilän, jonka ajattelin laittaa veistetyn Halloween kurpitsan sisälle sekä Halloween -aiheisia suklaapretzeleitä. Nuo maapähkinäsuklaat sekä pretzelit olivat erikoinen kokemus suolaisuutensa takia, mutta todella iloinen yllätys makunsa puolesta! Täytyy koittaa metsästää näitä Suomen kaupoista myös! :)

Olemme järjestämässä huomenna ystävillemme Halloween -juhlat ja olen säästellyt näitä karkkeja tuota tarkoitusta varten. Vieraatkin siis pääsevät maistelemaan näitä herkkuja. :)

perjantai 25. lokakuuta 2013

Minimuffinseja

Pakkasesta löytyi vielä iso rasia puolukoita, joten päätin tehdä töihin puolukka-suklaamuffinseja, tällä kertaa minikoossa. :)




















Nämä on tehty samalla reseptillä kuin aiemmin tekemäni puolukkamuffinssit mutta maustamattoman jogurtin sijaan käytin täysmaitoa ja puolukoiden lisäksi rouhin sekaan myös 100 grammaa tummaa suklaata. Koristeina on eri värisiä sokerimassaperhosia, suklaakuorrutetta, strösseleitä sekä kaupan valmiita koristekukkasia.

Tästä taisi muuten tulla yksi suosikkireseptejäni, sen verran helposti valmistuvat ja puolukan kirpeys ja suklaan makeus sopivat erittäin hyvin yhteen... :)



tiistai 22. lokakuuta 2013

Mutakakku

Tein jo jonkin aikaa sitten töihin viemisiksi mutakakkua. Ihan vain siitä syystä, etten koskaan aiemmin ollut sitä leiponut. :) Ja hyväähän se oli, plussaa myös helposta kuljetettavuudesta, kun ei päällä ollut kuorrutetta jota olisi pitänyt varoa. Ainoastaan tomusokeria. :)

















Tämän kakun tein täysin Kinuskikissan reseptin mukaan, tosin ilman marenkikuorrutetta. Resepti löytyy täältä, jos joku muukin innostuu kokeilemaan. :) Olin kakkuun suht tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä oli elämäni ensimmäinen itse leipomani mutakakku. ;) Ensi kerralla meinaan uskaltautua jo hiemaan varioimaankin, vaikka hyvää oli kyllä näinkin. :)

torstai 17. lokakuuta 2013

Synttärikakku

Synttärini olivat kyllä oikeasti jo toukokuussa, mutta muistin tämän kakun vasta äskettäin kuvia selatessani. :) Oikeastaan myös mietin pitkään että julkaisenko näitä kuvia täällä ollenkaan, kun kyseessä oli oikea epäonnen kakku... Päädyin kuitenkin tekemään tästäkin postauksen, eihän ne leivonnaiset aina onnistu, mutta kyllä tämä syötyä tuli, kaikesta huolimatta. :)


Tämän kakun vein töihin synttäripäivänä. Kakun välissä on tuoreita mansikoita ja tuorejuusto-kermavaahtotäyte. Päällä sokerimassaa, teksti valkosuklaata ja suklaarullat valmiina Saksasta ostettuja. 24 cm vuokani oli unohtunut ystäväni luokse, joten jouduin tekemään kakun 28 sentin vuokaan. Siitä johtuen punainen sokerimassa ei riittänytkään koko kakkuun, vaan täytyi vähän soveltaa... Siksi siis tuo musta sokerimassa reunoilla. ;) 

Myöskään koristelu ei mennyt ihan putkeen, valkosuklaata tipahti kakun päälle, enkä saanut sitä enää kaavittua siististi pois... Siksi noiden suklaatikkujen alle tuli valkosuklaaympyrä. Alunperin oli siis tarkoitus että käyttäisin valkosuklaata vain tikkujen kiinnittämiseen, mutta koristelusta tulikin sitten vähän toisenlainen. Kakun päälle koristeeksi kaavailtu ruusu luiskahti kädestä ja hajosi, enkä ennättänyt enää tehdä uutta. Niinpä ruusun tilalle kakun päälle päätyi tuo vaaleanpunainen perhonen (joka samalla peitti isompaa valkosuklaaroisketta). Että todellakin kyseessä oli varsinainen epäonnen kakku. :D Joka tapauksessa maku kai oli suht kohdillaan kuitenkin, kun kakku kerran tuli syötyä. Ja makuhan se taitaa kuitenkin loppujen lopuksi olla pääasia. Ja jos nyt jotain hyvääkin, niin itseäni tuo puna-mustan sokerimassan ja valkosuklaan väriyhdistelmä miellytti. Ehkäpä käytän näitä jatkossa tarkoituksella toisessa kakussa. :)

lauantai 12. lokakuuta 2013

Gluteenittomat ja vehnättömät mokkapalat


Vehnäallergikkoystäväni oli tulossa kylään, joten sain hyvän syyn kokeilla taas gluteenitonta leivontaa. Avomies kävi hakemassa pyynnöstäni kaupasta gluteenittomia jauhoja, mutten huomannut sanoa, ettei vehnätärkkelyskään käy, joten ne jäivät nyt tässä hyödyntämättä. Sen sijaan käytin perunajauhoja, jotka toimivatkin oikein hyvin.



















Pohjana on tumma kääretorttupohja, jonka reseptin löysin Keliakialiiton sivuilta. En tosin huomannut vähentää perunajauhojen määrää, vaan lisäsin kaakaojauheen muiden ainesten lisäksi. Hyvin onnistui kuitenkin, ja tuntui että pohja onnistui jopa paremmin kuin vehnäjauhoilla tehdessä ja maistuikin paremmalta. Paistoin myös pohjan alemmassa lämpötilassa kuin ohjeessa, eikä paistoaikakaan ollut ihan alkuperäisen ohjeen mukainen, vaan hieman lyhyempi.

Kuorrutuksen ohje on Kinuskikissalta. Sen verran tein muutoksia, että kiehauttamisen sijaan lämmitin seosta mikrossa kunnes tomusokeri oli sulanut tasaisesti. Lisäsin myös hyppysellisen suolaa, koska mielestäni maku oli näin parempi. Tässäpä siis ohje, jos joku muukin innostuu kokeilemaan.

Luontaisesti gluteenittomat ja vehnättömät mokkapalat

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe hyvin keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti vaahdon joukkoon. Sekoita vielä nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi (n. 5 sekuntin vatkaus riittää, jolloin vaahto ei pääse laskemaan). Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 –asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä n. 6-7 minuuttia. Kumoa valmis pohja tasaisella alustalla olevan leivinpaperin päälle.

Kuorrutus

100g leivontamargariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl vahvaa kahvia
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Notkista voi mikrossa. Lisää kahvi, kaakaojauhe, suola ja tomusokeri. Lämmitä mikrossa välillä sekoittaen kunnes tomusokeri on sulanut tasaiseksi (kunnes seos ei enää ole rakeista). Ota seoksesta n. 1 dl erilliseen kippoon koristelua varten. Anna seoksen jäähtyä hetki kylmässä vesihauteessa, jotta se paksuuntuu hieman. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lusikalla tai lastalla saman tien. Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa sen jälkeen paloiksi.

Koristelu:

Anna koristelua varten otetun kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota mokkapalojen päälle haluamiasi kuvioita (esim. Kinuskikissan blogissa tähtiä).




















Kuorrute oli kerrankin juuri sopivan paksuista eikä valunut yhtään reunoille. Myöskin maku oli mukavan kahvinen ja suola antoi sille vielä viimesilauksen, eikä maku ollut äklö kuten aiemmin tekemissäni mokkapaloissa on joskus ollut. Tosi mukava resepti siis sekä pohjan että kuorrutteen osalta. Kiitos siitä siis Keliakialiitolle sekä Kinuskikissalle, tällä reseptillä aion tehdä mokkapalat jatkossakin, vaikkei keliaakikoita/vehnäallergikoita olisikaan tulossa kylään. 

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Syötävän herkullisia koruja

Tämä postaus ei varsinaisesti leivontaan liity, mutta leivonnaisiin kylläkin... ;) Nimittäin työkaverin houkuttelemana kävin viime viikolla Elvari -nimisen korukaupan myymälässä Helsingin keskustassa ja sieltähän tarttui mukaan kaikkea kivaa ja syötävän hyvän näköistä, vaikkakaan ei syötävää tällä kertaa. ;)


























Mukaan tarttuivat muffinssi -korvakorut ja -kaulakoru sekä hauska tarjotin -sormus. Rakastan koruja yli kaiken, varsinkin näyttäviä sormuksia. Yhdet muffinssi -korut olen ostanut jo aiemmin Ranskan matkalta Ezen kylästä, mutta Suomessa en ollut tällaisiin ennen törmännyt. Työkaverin muffinssi -korviksia olin aiemmin ihastellut, ja hän houkutteli minut sitten tuonne kauppaan ostoksille. :)

























perjantai 4. lokakuuta 2013

Läksiäiskakku

Avomies lähti syyskuun alussa takaisin koulunpenkille ja jätti aiemman työpaikkansa sen vuoksi pariksi vuodeksi. Eihän tällaista tilaisuutta leipoa voinut sivuuttaa, joten leivoin hänelle töihin läksiäiskakun. :)




















Kuvasta tuli vähän synkkä kun ei aamuvarhaisella kauheasti vielä aurinko paistellut. Mutta eiköhän tuosta selvän kuitenkin saa. :) Kakun välissä on puolukkamousse (puolukoita survottuna, vatkattua vispikermaa, tuorejuustoa ja sokeria keskenään sekoitettuna). Päällinen on vaniljan makuista sokerimassaa ja myös kukat terälehtineen ovat sokerimassaa. Sydämet suklaata. Tuo kakun alareunan kierrenauha on tehty lasten muovailuvahapuristimella... :D Tottakai uudella, ei-muovailuvahakäytössä-olleella ja tarkasti pestyllä sellaisella. Pitkään olen jonkinlaisesta sokerimassapuristimesta haaveillut, mutten ole oikein löytänyt sopivaa mistään. Tuo muovailuvahapuristin osui sitten silmään kaupan leluosastolla ja tarttui mukaan. Eikä hintakaan päätä huimannut ;)

tiistai 1. lokakuuta 2013

Uskollinen apuri

Täytyypä muuten esitellä uusi uskollinen apurini leivonnassa: Kenwood Major Titanium! Pitkään olen haaveillut tehokkaasta yleiskoneesta, mutten ole osannut päättää kaikkien vaihtoehtojen välillä. Nyt sitten sain valmistujaislahjaksi lahjakortin yleiskonetta varten ja sain vihdoin hankittua tuon aarteen itselleni. 
























Lueskelin tuotetietojen ja vertailujen lisäksi myös käyttäjien kokemuksia keskustelupalstoilla ja näiden perusteella päädyin tähän, enkä kyllä ole katunut! :) Ei olisi hääkakkujen teosta tullut mitään, jos ei tämä olisi vatkannut taikinaa. Kulhoon mahtuu 6,7 litraa ja noita kakkuja vääntäessä tilavuus kyllä tosiaan tuli tarpeeseen... ;) Myöskin pullataikinaa olen tällä tehnyt, mutta jotenkin koen vaivauksen edelleen helpommaksi käsin. Sen sijaan juurikin vatkaamisessa tämä on yliveto. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos, kunhan ajattelin suositella jos joku muu miettii yleiskoneen hankintaa. ;) Hintaahan tällä toki on, mutta kyllä on leivonta paljon mukavampaa kun ei tarvitse jumittaa sähkövatkain kädessä keittiössä, vaan voi samalla tehdä jotakin muuta samalla kun yleiskone hoitaa vatkaamisen. :)

torstai 26. syyskuuta 2013

Kierrepullat

Työkaverini oli leiponut herkullisia kierrepullia ja toi töihinkin maistiaisia. Sain häneltä reseptin ja päätin kokeilla itsekin. Tällaisia tuli:

















Hyvältä maistuivat, kiitos vain työkaverille reseptistä! :) Valitettavasti tosin lupasin olla jakamatta reseptiä täällä, kun kyseessä oli vähän niinkuin perintösalaisuus.. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että voissa ei säästelty, olivat vähän kuin pullan ja viinerin välimaastosta. Pullat myös valmistuivat nopeasti. :)

Kyllä muuten huomaa eron siinä, että käyttääkö leivonnassa kevyt-tuotteita vai täysrasvaisia. Ikävä kyllä. Nimittäin onhan ne voilla ja täysmaidolla leivotut pullat paremman makuisia kuin rasvattomaan maitoon tehdyt margariinilla leivotut... ;)

maanantai 23. syyskuuta 2013

Arvonnan voittaja

Arvontaan osallistumisaika päättyi viime yönä ja nyt olisi sitten voittaja selvillä. :) Onnettarena toimi avomieheni ja arpaonni suosi kuudetta kommentoijaa, eli Niinaa Marsipaanipossu -blogista! Tällainen paketti täältä olisi sitten tulossa:






















Muffinsiaiheiset servetit, silikoninen leivonta-alusta, marsipaanityövälineitä, sydänleikkurit, sydänkoristeita, muffinsivuokia, strösseleitä ja suklaanmakuista kakkukuorrutetta.

Paljon onnea Niina! :) Laitoinkin jo voittajalle sähköpostia, paketti lähtee postiin heti kun osoitetiedot selviävät! Myös muille osallistujille on tulossa pienet yllätykset kiitokseksi arvontaan osallistumisesta... ;)


maanantai 16. syyskuuta 2013

Valmistujaiskakkuja ja piirakoita

Valmistuin jo viime vuoden puolella elintarviketieteiden maisteriksi, mutta valmistujaisten järjestäminen jäi tälle kesälle, kun kesällä nyt vaan on mukavampi järjestää juhlia. :) Valmistujaistarjoilut leivoin suurimmaksi osaksi itse, mutta äiti auttoi leipomalla paholaisenkakun.




















Kuvien ottaminen jäi melko vähälle, kun oli niin paljon muutakin puuhaa ;) Tästä nyt kuitenkin saa vähän käsitystä siitä, millaisia kakkuja juhlissa tarjoiltiin. Yllä kaksikerroksinen mansikoilla ja mansikkamoussella täytetty kakku, joka on päällystetty sokerimassalla. Koristeet myös sokerimassaa. Tässä kuvassa näkyy myös se äidin tekemä paholaisenkakku, nam. :)























28 cm vuokaan tehty myöskin mansikoilla ja mansikkamoussella täytetty kakku. Kirjaimet ETM ovat lyhenne elintarviketieteiden maisterista. :)




















Tein myös juhliin yhden gluteenittoman ja laktoosittoman kakun allergikkoja varten. Tässä myöskin täytteenä mansikoita ja mansikkamoussea, tosin laktoosittomista aineksista tehtynä. Päällinen ja koristeet tässäkin sokerimassaa.




















Suolaiseksi tarjottavaksi tein kinkku- ja feta-pinaattipiirakkaa. Lisäksi tarjolla oli salaattia. Piirakkapohjat tein Kotikokki.netistä löytämälläni ohjeella. Myös kinkkutäyte on varioitu alunperin tästä ohjeesta.

Kinkkupiirakka

Pohja:

150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet sekä juustoraaste. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Levitä leivinpaperinpäälle jauhotetuin sormin ja pistele pohja haarukalla.  Paista pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Kinkkutäyte:

400-500g kinkkusuikaleita (2 pussia)
1 paprika silputtuna
ruohosipulia
1 purkki ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
pippuria
paprikajauhetta
4 dl juustoraastetta

Sekoita kinkkusuikaleet, paprika- ja ruohosipulisilppu sekä n. puolet juustoraasteesta keskenään ja ripottele piirakkapohjan päälle. Sekoita ranskankerma, ruokakerma ja munat sekä mausteet keskenään. Kaada täytteiden päälle tasaisesti. Ripottele loppu juustoraaste piirakan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia.

Feta-pinaattitäyte

2 pussia (300g) pakastepinaattia
300-400 g fetajuustoa kuutioina
2 sipulia
2 rkl öljyä
4 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
suolaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria

Sulata pinaatit. Silppua sipulit ja kuullota ne ruokaöljyssä. Sekoita pinaatit, sipulit, n. 3/4 juustoraasteesta ja n. 3/4 fetakuutioista keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele loput fetajuustokuutiot seoksen päälle tasaisesti. Sekoita kananmunat, ruokakerma, mausteet ja loppu juustoraaste keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.

Muistutuksena vielä, että blogissani on käynnissä arvonta vielä sunnuntaihin 22.9. saakka. Arvontaan voit osallistua TÄÄLLÄ.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Tuliaisia Torinosta

Hyvin ovat sukulaiset ja ystävät muistaneet leivontaharrastukseni. Matkoilta saan yleensä tuliaisiksi jotain leivontaan liittyvää ja muutenkin välillä yllätyksenä kaikenlaista kivaa leivontatarviketta, mitä kauppareissuilta on tarttunut mukaan. Edellisessä postauksessa olivat nuo kahvikupin malliset muffinsivuoat jotka sain ystävältäni ja nyt äitini toi Torinosta Italiasta tuliaisiksi minulle hortensiamuotit. 




















Kiitos äiti näistä! <3 Pääsivät jo heti testiin, erityisesti tykkäsin näiden kuvioinnista kukan terälehdissä. Ainakin Kinuskikissa oli tehnyt hortensia -koristeita kakun päälle, taidan ottaa näistä mallia ja kokeilla itse samaa. :)

tiistai 3. syyskuuta 2013

Puolukkamuffinsit ja arvonta

Nyt tulee näitä puolukkareseptejä.. :) Tässä helpot puolukkamuffinsit, jotka tein ystävältäni Katalta saamiini hauskoihin kahvikuppivuokiin.



















Puolukkamuffinsit

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
100 g ruokaöljyä
3 dl puolukoita


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti, kananmunat, öljy ja puolukat ja sekoita hyvin. Annostele muffinsivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Blogin kävijämäärä ylitti jo jonkin aikaa 10 000 rajan, joten nyt on hyvä aika pienelle arvonnalle. Palkinto on leivontaan liittyvä, pidetään se toistaiseksi vielä yllätyksenä. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen ja osallistumisaikaa on sunnuntaihin 22.9. klo 23:59 saakka. Jätäthän kommentin yhteydessä myös blogisi osoitteen tai yhteystietosi, jotta saan voittajaan yhteyden arvonnan jälkeen.

lauantai 31. elokuuta 2013

Mökkiläisen marjapiirakka

Keski-Suomessa oli puolukka-aika parhaimmillaan, joten minäkin erehdyin lähimetsään niitä poimimaan. Tein mökillä jo heti tuoreeltaan puolukoista helpon piirakan. Tähän ei paljoa aikaa kulu, ja onnistuu hyvin siis mökkiolosuhteissakin, kunhan uuni on käytössä. Meidän mökiltä ei kaulinta löytynyt, joten tämä on "kaulittu" puisella perunasurvimella... :D

















Kuva on napattu pikaisesti uunin päällä, ja siltähän se sitten näyttääkin, mutta ehkä tästä vähän saa kuvaa millaisesta piirakasta on kyse. :) Täytteen ohje on sovellettu sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään. Yleensä käytän täytteessä kermaviiliä, mutta kun sitä ei ollut, maustamaton jogurtti ajoi saman asian :)

Puolukkapiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa

4 dl tuoreita puolukoita (jos käytät pakastettuja, lisää niiden joukkoon pari rkl perunajauhoja)
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Kauli piirakkataikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle puolukat. Sekoira täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti puolukoiden päälle. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Anna seistä hetki ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy.

Tein samalla ohjeella aiemmin myös mustikkapiirakan, tosin siinä käytin maustamattoman jogurtin tilalla kermaviiliä ja lisäsin piirakkapohjan päälle ennen marjoja vaniljakreemiä. Mustikkapiirakkaan riittää hyvin vähempikin sokerin määrä, kun ovat jo itsessään sen verran makeita.

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hääkakut ja Barbapapa -koriste

Hyvät ystäväni menivät naimisiin eilen lauantaina ja minä sain kunnian tehdä heille hääkakut ja koristeen. Toiveena oli Barbapapa-aiheinen koriste valkoisella Barbamamalla ja valkoiset hääkakut, joissa vaaleanpunaisia perhosia.

 

Koriste on kokonaisuudessaan sokerimassaa, paitsi teksti on kirjoitettu mustalla elintarviketussilla ja valkoisen Barbamaman kukkaseppeleen kukat ovat valmiita sokerikukkia strösselipurkista. Koska hääparilla on tatuoidut vihkisormukset, myös Barbapapalla on sellainen vasemmassa nimettömässä ;)
























Kakkupohjan piti olla vaaleanpunaista, joten värjäsin pohjan elintarvikevärillä. Onnistui yllättävän hyvin, vaikka alkuun jännittikin että miten tuo värjäys onnistuu, kun en aiemmin ollut sitä kokeillut.

















Kakun väliin tulevien täytteiden piti olla vaaleanpunaisia, valkoisia tai pinkkejä, joten morsiamen kanssa sovimme, että väliin tulee tuoreita vadelmia, kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä mansikkamoussea.


Kakun päälle tuli valkoinen sokerimassa, jonka päälle suihkutin kimallesprayta. Kuorrutteen alle laitoin sokerikreemin kosteutta eristämään, mutta se ei riittänyt kosteassa ja kuumassa tilassa, joten kakun päällinen hieman kupruili..








Koristeina on vaaleanpunaisia sokerimassaperhosia sekä valkoisia helmiä. Tein myös yhden gluteenittoman, vehnättömän ja laktoosittoman kakun.


Ehken ollut ihan 100 % tyytyväinen näiden kakkujen ulkonäköön tuon kosteudesta aiheutuneen kupruilun takia, mutta hääpari piti kakusta ja koristeesta kovasti ja sehän on pääasia. :)


Paljon onnea vielä Nitalle ja Kaitsulle!!! <3