torstai 20. syyskuuta 2012

Feta-pinaattipiirakka

Kutsuin läheisimpiä ystäviäni meille viettämään tyttöjen iltaa. Halusin leipoa sinne jotain hyvää, mutta sellaista mitä myös kasvissyöjät pystyisivät syömään. Päädyin leipomaan feta-pinaattipiirakan, joka yhdessä salaatin kanssa kävi hyvin myös päivällisestä. :)
















Tämä resepti on yhdistelty ja muokattu versio useammasta netistä löytyneestä ohjeesta, kun juuri oman maun mukaista reseptiä en valmiina löytänyt. Piirakkapohjan resepti on Kinuskikissalta. Tein kaksinkertaisen annoksen pohjataikinaa ja pakastin puolet, niin on sitten seuraavalla kerralla jo valmiina :)


Feta-pinaattipiirakka

Pohja:

125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5-1 dl vettä

Nypi margariini, jauhot ja suola keskenään ja lisää vesi. Sekoittele tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Kauli leivinpaperin päällä hieman vuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjaa isommaksi ympyräksi ja asettele leivinpaperin avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset taikinat lopuksi pois reunojen ulkopuolelta.




















Täyte:

300 g (2 pussia) pakastepinaattia
200 g fetajuustoa kuutioina
1 iso tai 2 pientä sipulia
2 rkl öljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
50 g koskenlaskijaa (tai muuta sulatejuustoa)
50 g juustoraastetta, esim. emmental
suolaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria

Pilko sipulit ja paista niitä hetki pannulla öljyssä. Kaada kippoon odottamaan. Paloittele koskenlaskija paistinpannulle ja lisää ruokakerma. Kuumenna hiljalleen pannulla kunnes sulatejuusto on sulanut kerman joukkoon. Anna jäähtyä. Sulata pinaatit esim. mikrossa ja puristele ylimääräiset nesteet pois.

Sekoita pinaatit, fetajuustokuutiot, juustoraaste sekä sipulisilppu keskenään ja levitä piirakkapohjan päälle tasaisesti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma-sulatejuustoseos sekä mausteet joukkoon. Sekoita. Kaada piirakkapohjalle täytteiden päälle.

Paista piirakkaa 200 –asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut vähän väriä. Jos piirakka meinaa tummua liikaa, lisää paiston loppuvaiheilla leivinpaperi piirakan päälle.


Tein myös minikokoisen feta-pinaattipiirakan yli jääneestä piirakkapohjataikinasta sekä pienen pienestä osasta isomman piirakan täytteitä. Piirakka on tehty 10 cm. irtopohjavuokaan ja on siis todellakin kooltaan pieni, yhden hengen annoksen kokoinen. :)





3 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä herkulliselta =). Fetan ystävänä tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Olihan se kieltämättä hyvää, ja vieläpä helppo ja nopea tehdä. :)

    VastaaPoista
  3. Hop! Apua! Olen niin surkea mausteissa, että onko mitään arviota esim. suolan määrästä, mitä tuohon suurin piirtein tulisi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺