maanantai 16. syyskuuta 2013

Valmistujaiskakkuja ja piirakoita

Valmistuin jo viime vuoden puolella elintarviketieteiden maisteriksi, mutta valmistujaisten järjestäminen jäi tälle kesälle, kun kesällä nyt vaan on mukavampi järjestää juhlia. :) Valmistujaistarjoilut leivoin suurimmaksi osaksi itse, mutta äiti auttoi leipomalla paholaisenkakun.




















Kuvien ottaminen jäi melko vähälle, kun oli niin paljon muutakin puuhaa ;) Tästä nyt kuitenkin saa vähän käsitystä siitä, millaisia kakkuja juhlissa tarjoiltiin. Yllä kaksikerroksinen mansikoilla ja mansikkamoussella täytetty kakku, joka on päällystetty sokerimassalla. Koristeet myös sokerimassaa. Tässä kuvassa näkyy myös se äidin tekemä paholaisenkakku, nam. :)























28 cm vuokaan tehty myöskin mansikoilla ja mansikkamoussella täytetty kakku. Kirjaimet ETM ovat lyhenne elintarviketieteiden maisterista. :)




















Tein myös juhliin yhden gluteenittoman ja laktoosittoman kakun allergikkoja varten. Tässä myöskin täytteenä mansikoita ja mansikkamoussea, tosin laktoosittomista aineksista tehtynä. Päällinen ja koristeet tässäkin sokerimassaa.




















Suolaiseksi tarjottavaksi tein kinkku- ja feta-pinaattipiirakkaa. Lisäksi tarjolla oli salaattia. Piirakkapohjat tein Kotikokki.netistä löytämälläni ohjeella. Myös kinkkutäyte on varioitu alunperin tästä ohjeesta.

Kinkkupiirakka

Pohja:

150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet sekä juustoraaste. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Levitä leivinpaperinpäälle jauhotetuin sormin ja pistele pohja haarukalla.  Paista pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Kinkkutäyte:

400-500g kinkkusuikaleita (2 pussia)
1 paprika silputtuna
ruohosipulia
1 purkki ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
pippuria
paprikajauhetta
4 dl juustoraastetta

Sekoita kinkkusuikaleet, paprika- ja ruohosipulisilppu sekä n. puolet juustoraasteesta keskenään ja ripottele piirakkapohjan päälle. Sekoita ranskankerma, ruokakerma ja munat sekä mausteet keskenään. Kaada täytteiden päälle tasaisesti. Ripottele loppu juustoraaste piirakan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia.

Feta-pinaattitäyte

2 pussia (300g) pakastepinaattia
300-400 g fetajuustoa kuutioina
2 sipulia
2 rkl öljyä
4 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
suolaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria

Sulata pinaatit. Silppua sipulit ja kuullota ne ruokaöljyssä. Sekoita pinaatit, sipulit, n. 3/4 juustoraasteesta ja n. 3/4 fetakuutioista keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele loput fetajuustokuutiot seoksen päälle tasaisesti. Sekoita kananmunat, ruokakerma, mausteet ja loppu juustoraaste keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.

Muistutuksena vielä, että blogissani on käynnissä arvonta vielä sunnuntaihin 22.9. saakka. Arvontaan voit osallistua TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺