Viime syksynä tulleessa Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa
Mailis teki herkullisen näköisen vadelmaisen juustokakun, joka hyydyttämisen
sijaan paistettiin uunissa. Pitihän sitä itsekin päästä testaamaan, tosin
vadelmien sijaan käytin täytteenä suosikkimarjaani mustikkaa ja koristeina
pensasmustikoita. :)
Koska en erityisemmin pidä digestive -kekseistä, tein
pohjan niiden sijaan Marie -kekseistä, onnistui hyvin näinkin. Mailiksen
alkuperäinen ohje löytyy Koko Suomi Leipoo -ohjelman sivuilta TÄÄLTÄ. Laitan reseptin myös tähän niillä
pienillä muutoksilla mitkä ohjeeseen tein. :)
Uunijuustokakku
150 g Marie -keksejä
100 g voita tai leivontamargariinia
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua appelsiininkuorta
180 g sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl mustikoita
Koristelu:
Pensasmustikoita
1/2 dl tomusokeria
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna keksit
ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja
paista n. 5 minuuttia.
Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma.
Lisää sokeri, raastettu sitruunan ja appelsiininkuori sekä jauhot. Lisää
kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan
päälle. Ripottelen väliin mustikat ja kaada lopputaikina vuokaan. paista 170
asteessa reilu tunti. Koristele jäähtynyt kakku pensasmustikoilla ja
tomusokerilla.
Ohje
oli ihanan helppo ja nopea ja kakku onnistui näin ensikertalaiseltakin hyvin.
Ohjelmassa tuomarit kehuivat kovasti Mailiksen kakkua ja en kyllä ihmettele
yhtään miksi, oli meinaan todella hyvää! :)
Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Voiskin kokeilla välillä tällaista paistettua juustokakkua. Nam.
VastaaPoistaKiitos Tita, oli kyllä mukavaa vaihtelua tällainen uunissa paistettu versio. :) Ja helpompi tehdäkin vielä kuin hyydytetty.
VastaaPoista