tiistai 15. huhtikuuta 2014

120v. juhlien lakka-kinuskikakut

Vanhempani juhlivat yhdessä 120 -vuotissynttäreitään (60 + 60) viime viikonloppuna ja sain tehdä juhliin kakut. :) Täytetoiveena oli lakkaa, joten päädyin perinteisiin lakka-kinuskikakkuihin. Vieraita oli yli 100 joten kakkuakin tarvittiin paljon, lisäksi toiveena oli yksi gluteeniton täytekakku.

Tein siis kaksi isompaa kakkua ja tuon yhden pienemmän (alakuvassa vasemmalla omalla pöydällään), gluteenittoman, vehnättömän ja laktoosittoman (ohje sama kuin täältä löytyvä). Myös tässä "allergiakakussa" on täytteenä lakkaa. Toiseen kakkuun ei rittänyt lakkaa kuin yhteen väliin, joten laitoin toiseen väliin vadelmamoussen. Päällinen on kinuskia (laktoosittomasta kuohukermasta onnistui ihan hyvin, tulipahan testattua) ja pursotukset vispikermaa. Kukat sokerimassaa. Koska kakut ovat laktoosittomia, niin en voinut käyttää kerman kovettajana vaniljakreemijauhetta, kuten yleensä. Niinpä vähän pelotti kuinka pursotuksille käy kuljetuksen aikana. Jännityksestä huolimatta matka meni hyvin ja kakut säilyivät ehjinä juhlapaikalle asti muutamasta sydämen pysäyttävästä töyssystä huolimatta. ;) Kuvissa näkyvät voileipäkakun ja kahvikakut teki äiti. :)

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä! Lakka kyllä sopii mainiosti kermakakkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lakka ja kinuski kyllä sopivat hyvin yhteen. :) Ja kinuskin kanssa en voinut kuvitella sokerimassareunuksia tms. niin kerma tuntui parhaalta vaihtoehdolta :)

   Poista
 2. Herkkukakut ja komiat! Ps....kyllä kreemijauhetta on myös laktoosittomana.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja en ole tiennytkään että saa myös laktoosittomana, täytyy seuraavaksi kerraksi ostaa sitten sitä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺