Olen tehnyt aiemminkin tämän tyyppisiä muffinseja, mutta tällä kertaa päätin käyttää rommin sijasta rommiaromia ja lisätä suklaarouheen lisäksi taikinaan sulaa suklaata. Muffinsit onnistuivatkin oikein hyvin ja rommi maistui juuri sopivasti, vaikkei aromin käytöstä ennestään ollutkaan kokemusta. :)
Rommi-suklaamuffinsit
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
230 g tummaa suklaata (150 g rouheena ja 80 g sulatettuna)
2 dl maitoa
2 tl rommiaromia
2 kananmunaa
1 dl öljyä tai margariinia
Sekoita vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Rouhi n. 150 g suklaata ja sulata loput suklaat esimerkiksi mikrossa sulatusteholla noin 30 sekunnin välein sekoitellen. Sekoita rommiaromi maidon joukkoon. Lisää kananmunat, maito-rommiseos, suklaasula sekä öljy kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita vielä.
Annostele muffinsivuokiin ja paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (tai minimuffinseja n. 15 minuuttia). Muffinsit ovat kypsiä kun muffinsin keskelle työnnettyyn coktailtikkuun ei jää taikinaa.
Voit kuorruttaa muffinsit esimerkiksi valkosuklaalla (kuten kuvassa) ja koristella strösseleillä, marsipaanilla tai tummalla suklaalla. Näissä muffinseissa käytin koristeina valmiita suklaasydämiä, jotka sopivat mielestäni hyvin kokonsa puolesta minimuffinsien koristeluun (löytyvät ruokakaupasta maustehyllystä, merkki taisi olla Dr Oetker).
Osan muffinseista koristelin valkosuklaaraidoilla, osaan laitoin pelkästään suklaasydämen keskelle (kiinnitin sydämet pienellä tipalla sulaa valkosuklaata).
Tässä myös muutamia muita koristeluideoita aiemmista tekemistäni muffinseista :)
Ystävän 30 -vuotissynttäreille tehdyt rommi-suklaamuffinsit, nämäkin minimuffinsivuokiin tehtyinä. Koristelu valkosuklaata ja siniset tähdet sokerimassaa. |
Näissä minimuffinseissa maitosuklaakuorrutus ja päällä saksanpähkinärouhetta. |
Valkosuklaakuorrutus, sokerihelmiä ja marsipaanikukka. |
Onpa kuohkean näköisiä muffinsseja ja varmasti myös maukkaita :)
VastaaPoistaKiitos, tolla reseptillä ei kyllä voi epäonnistua, aina on muffinsit kohonneet hyvin :)
VastaaPoistaIhania muffinsseja! Nam :)
VastaaPoistaKiitos :) Noita on tosiaan tullut muutamaankin kertaan jo tehtyä :)
VastaaPoista