keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Omenapiirakka marengilla

Testailin taas uutta tapaa tehdä omenapiirakkaa. Tällainen siitä sitten tuli :)Tässä on siis pohjana murotaikina, jonka päällä vaniljakreemi. Vaniljakreemin päällä omenalohkoja, joiden päälle sivelty omenamarmeladia. Päällimmäisenä vielä marenki, johon 4 -vuotiskihlajaispäivämme kunniaksi pursotin nelosen. :)

Omenapiirakka marengilla

Pohja: murotaikinaa (ks. resepti esim. Kotilieden sivuilla)

Vaniljakreemi:

1,5 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl maitoa

Täyte:

5-7 keskikokoista kirpeää omenaa
200 g paiston kestävää omenamarmeladia
kanelia

Marenki: 

4 munanvalkuaista
1 dl sokeria


Kauli pohja ympyrän muotoon ja asettele piirakkavuoan (halkaisija n. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään. Vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella ja kaada piirakkapohjan päälle vuokaan. Kreemi levittyy tasaisimmin, kun sen kaataa suoraan vatkaamisen jälkeen pohjan päälle, eikä anna välissä tekeytyä jääkaapissa kreemipurkin ohjeen mukaisesti.

Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Asettele lohkot vaniljakreemin päälle vuokaan. Ripottele päälle hieman kanelia. Sivele ohuelti omenamarmeladia lohkojen päälle niin että lohkojen väliin jäävät kolot suunnilleen täyttyvät. Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Pursota piirakan päälle haluamallasi tavalla. Itse levitin ensin lastalla piirakan päälle tasaisen marenkikerroksen ja sitten pursottelin reunoille ja keskelle kuvioita. Paista vielä n. 5 minuuttia kunnes marenki on saanut ihan aavistuksen väriä.

Piirakassa kannattaa tosiaan käyttää kirpeitä omenia, koska marenki, marmeladi ja vaniljakreemi ovat jo itsessään makeita. Mielestäni piirakka maistui parhaalta kylmänä, jolloin sen leikkaaminenkin oli helpompaa. 

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ☺