lauantai 3. marraskuuta 2012

Marsipaanipäällysteinen mansikkakakku

Äitini ja siskoni juhlivat synttäreitään yhteisesti parisen viikkoa sitten. Tein juhliin kakun, johon väliin laitoin mansikkamoussea, kermavaahto-tuorejuustoseosta ja mansikoita.
Kakun päällä on Saksasta valmiina ostettu marsipaanilevy. Koristeiksi oli tarkoitus tulla kaksi liljaa, mutta toinen hajosi, eikä aika enää riittänyt uuden kuivattamiselle, joten yksi sai luvan riittää. Ihan kiva tuli näinkin :)

Laitoin reunoille ja päälle sokerikreemiä, jottei kosteus pääsisi pilaamaan marsipaanipintaa. Jostain syystä kreemi ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt pitämään kaikkea kosteutta poissa ja kakun alareunasta tihkui sokerilientä... En tiedä mikä meni vikaan, kun ihan saman ohjeen mukaan tein sokerikreemin kuin aina ennenkin (125 g leivontamargariinia ja 4 dl tomusokeria). Kreemin määräkin riitti hyvin peittämään kakun, eli ei pitäisi siitäkään olla kysymys.. Jos jollain siis on joku hyvä ajatus, että mistä kreemin eristyskyvyn puute voisi johtua, niin vinkkejä otetaan vastaan :)

Onneksi kakun maku sentään sai kehuja, eli siinä mielessä kuitenkin onnistui, vaikka liljojen ja sokerikreemin kanssa olikin ongelmaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺