sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hääkakut ja Barbapapa -koriste

Hyvät ystäväni menivät naimisiin eilen lauantaina ja minä sain kunnian tehdä heille hääkakut ja koristeen. Toiveena oli Barbapapa-aiheinen koriste valkoisella Barbamamalla ja valkoiset hääkakut, joissa vaaleanpunaisia perhosia.

 

Koriste on kokonaisuudessaan sokerimassaa, paitsi teksti on kirjoitettu mustalla elintarviketussilla ja valkoisen Barbamaman kukkaseppeleen kukat ovat valmiita sokerikukkia strösselipurkista. Koska hääparilla on tatuoidut vihkisormukset, myös Barbapapalla on sellainen vasemmassa nimettömässä ;)
Kakkupohjan piti olla vaaleanpunaista, joten värjäsin pohjan elintarvikevärillä. Onnistui yllättävän hyvin, vaikka alkuun jännittikin että miten tuo värjäys onnistuu, kun en aiemmin ollut sitä kokeillut.

Kakun väliin tulevien täytteiden piti olla vaaleanpunaisia, valkoisia tai pinkkejä, joten morsiamen kanssa sovimme, että väliin tulee tuoreita vadelmia, kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä mansikkamoussea.


Kakun päälle tuli valkoinen sokerimassa, jonka päälle suihkutin kimallesprayta. Kuorrutteen alle laitoin sokerikreemin kosteutta eristämään, mutta se ei riittänyt kosteassa ja kuumassa tilassa, joten kakun päällinen hieman kupruili..
Koristeina on vaaleanpunaisia sokerimassaperhosia sekä valkoisia helmiä. Tein myös yhden gluteenittoman, vehnättömän ja laktoosittoman kakun.


Ehken ollut ihan 100 % tyytyväinen näiden kakkujen ulkonäköön tuon kosteudesta aiheutuneen kupruilun takia, mutta hääpari piti kakusta ja koristeesta kovasti ja sehän on pääasia. :)


Paljon onnea vielä Nitalle ja Kaitsulle!!! <33 kommenttia:

  1. hauska idea laittaa kakun päälle barbababa-pariskunta! Ihanan näköinen kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Morsian on suuri Barbapapa -fani, joten toive hääkakun Barbapapa -koristeesta ei tullut suurena yllätyksenä ;)

    VastaaPoista
  3. Tosi ihana tuo kakkukorista :) itse tehnyt myös kerran vastaavanlaisen barbababa koristeen hääparille.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺