torstai 14. marraskuuta 2013

Halloweenin kurpitsaleipä



















Pidimme ystävillemme Halloween -kemut, joihin jokainen sai pukeutua haluamakseen hahmoksi ja paras asu palkittiin. Yllättävän moni oli panostanut asuun ja monikin olisi kyllä ansainnut voiton. Paikalla nähtiin mm. noitia, enkeleitä, Viikatemies, Meduusa, Viivi ja Wagner (tietenkin niin päin että pariskunnan mies oli pukeutunut Viiviksi peruukkeineen ja mekkoineen ja nainen Wagneriksi possunaamareineen ja kalsareineen), Uncle Sam, Lumiukko, Perunamies ja Lehmä sekä näiden lisäksi monia muita hahmoja. Voittajaksi selviytyi kuitenkin otsaan ammuttu James Bond. Bondista en valitettavasti voi tänne laittaa kuvaa, kun ei ole tullut kyseltyä lupaa, mutta avomies pukeutui viikatemieheksi, joten ohessa asunäyte. :)


























Mutta sitten asiaan, nimittäin pitihän sinne juhliin päästä jotain leipomaankin. Sain tädiltäni hänen itse kasvattamansa kurpitsan, josta koversin lyhdyn.




















Luonteva valinta leivonnan raaka-aineeksi oli lyhtyä kaivertaessa yli jäänyt kurpitsan sisusta. Päädyinkin leipomaan kurpitsaleipää, johon googlaamalla löytyi toimiva ohje Kotilieden sivuilta. Ohjeesta poiketen käytin leivonnassa maitoa ja kurpitsasosetta oli hieman alkuperäisen ohjeen määrää enemmän suhteessa käytettyyn maitoon. Siirapin korvasin hunajalla. Tässäpä siis vielä tämä viilailtu resepti.




















Halloweenin kurpitsaleipä 

Yhteensä 5 dl kurpitsasosetta ja maitoa (itse käytin n. puolet ja puolet)
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
n. 1,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

n. 1 rkl öljyä
1,5 dl kurpitsansiemeniä (tämä määrä löytyi aika tarkkaan meiltä keskikokoisen kurpitsan sisältä)

Sekoita maito sekä soseutettu kurpitsa mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murennettu hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota vielä toiset puoli tuntia. Sivele leivän pinta öljyllä ja ripota päälle kurpitsansiemeniä. Paista kurpitsaleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Paahdettuja kurpitsansiemeniä


















Leipä onnistui yllättävän hyvin näin ensikertalaiseksi ja katosikin pian tarjoilupöydästä viimeistä murua myöten. :) Meillä kurpitsaleipä tarjoiltiin juustotarjottimen kanssa, joten tämäkin saattoi vaikuttaa asiaan. ;) Kurpitsan siemenet ovat muuten älyttömän hyviä myös siltänään uunissa paahdettuina. Ne tarvitsee vain huuhtaista ja sivellä öljyllä, ripotella päälle hieman suolaa ja laittaa 200 -asteiseen uuniin paahtumaan n. 10 minuutin ajaksi. Paahdetut kurpitsansiemenet korvaavat hyvin esim. pähkinät ja käyvät loistavasti myös salaatin lisukkeeksi. :)

















2 kommenttia:

  1. oo, nam - paahdettuja kurpitsansiemeniä! Kiitos vinkistä, eipä ole tullut mieleenkään. Käytän kyllä salaattisiemensekoitusta ja siinä on kurpitsan siemeniä, mutta tuota paahtamista pitää kyllä kokeilla. Ja tuota leipääkin, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Hei! Ihania reseptejä sinulla täällä! Sinulle on haaste blogissani! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺