perjantai 22. helmikuuta 2013

Mansikka-suklaamuffinsit

Halusin kokeilla jotain uutta tavanomaisten suklaamuffinsien sijaan. Koska kaapista sattui löytymään mansikkajogurttia ja pakkasesta mansikoita, niin päädyin kokeilemaan mansikka-suklaamuffinsien tekoa. :)


























Mansikka-suklaamuffinsit (n. 12 isoa muffinsia)

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g suklaarouhetta
2 dl mansikkajogurttia (ei makeutusaineella makeutettua)
2 kananmunaa
100 g ruokaöljyä
12 isoa mansikkaa (joko tuoreita tai kohmeisia pakastemansikoita)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaarouhe ja lopuksi muut aineet mansikoita lukuunottamatta. Sekoita. Laita muffinsivuoan pohjalle taikinaa niin että pohja peittyy ja laita päälle mansikka. Jos käytät pakastemansikoita, ne kannattaa lisätä vuokiin kohmeisina. Annostele taikinaa vuokaan mansikan päälle niin että mansikka peittyy ja muffinsivuoka tulee lähes täyteen asti. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Yllättävän hyvin onnistui! :) Vähän pelotti, miten jogurtin liivatteelle käy uunissa, mutta ainakin maku näissä oli hyvä, joten ei tainnut liivate menoa haitata. Laitoin jokaisen muffinsin keskellä ison mansikan, joka ihmeekseni ei vajonnutkaan pohjalle tai pompannut muffinsin päälle, vaan pysyi kuin pysyikin kiltisti paikallaan muffinsin keskellä. Mansikka toi kivan raikkaan tuulahduksen muuten suklaiseen makuun.




















Muffinsit eivät kohonneet ihan niin paljoa kuin yleensä, ilmeisesti keskellä olevata mansikasta johtuen. Kuitenkin kohosivat mielestäni tarpeeksi, varsinkin kun tarkoituksena oli vielä kuorruttaa muffinsit. :) Kuorruttamiseen käytin valmista suklaakuorrutetta, koristeina strösselit.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ☺