lauantai 16. helmikuuta 2013

Tiikerikakku

Leipomishimo yllätti ja päätin pitkästä aikaa tehdä ihan perinteisen tiikerikakun. Kakku lähti avomiehen töihin perjantain piristykseksi. :)















Tiikerikakku:
200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
(1 rkl rommia)
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito sekä sulatettu tumma suklaa. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkoinen suklaa sekä rommi.
Voitele kakkuvuoka (voit myös korppujauhottaa voitelun lisäksi niin halutessasi). Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada sitten puolet tummasta taikinasta päälle. Kaada loput vaaleasta taikinasta ja sen jälkeen vielä loput tummasta taikinasta vuokaan. Vedä coktail-tikkua vuoan ympäri, niin saat kuvioita kakkuun. Voit myös nostella haarukoilla taikinaa pohjalta ylöspäin (esim. Kinuskikissalla on tähän hyvä kuvallinen opastus). Paista 170-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
Kuorrutin kakun vielä valmiilla nougatkuorrutteella, jonka löysin Tallinnan Rimistä. Koristeiksi ripottelin valkosuklaalastuja sekä suklaasydämiä. Kakku oli kerännyt kehuja avomiehen töissä. Sinne on kiva leipoa kaikenlaista, kun aina tekevät kauppansa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺