perjantai 8. helmikuuta 2013

Spiderman -kakku

Ystäväni poika toivoi 5-vuotissyntymäpäivilleen Spiderman-kakkua, joten pääsin kokeilemaan sellaisen tekemistä. :) Tällainen siitä lopulta tuli:


Aivan ongelmatonta ei Spiderman-kakun tekeminen ollut. Alunperin koitin maalata Spidermanin hämähäkinseitin muotoon veistetylle marsipaanilevylle julisteen mallin mukaan, mutta levy päättikin sitten hajota siirrettäessä. Päädyin sitten lopulta tekemään Spidermanin pään muotoisen kakun. Tässä kakussa on täytteenä toisessa välissä suklaamousse (synttärisankari toivoi nimenomaan suklaakakkua suklaatäytteellä) ja toisessa välissä mansikkamousse. Pohjana on suklaakakkupohja.

Täyttämisen jälkeen pohjustin kakun pinnan suklaisella sokerikreemillä (pieni osa sokerikreemin tomusokerista on korvattu kaakaojauheella, jolloin väristäkin tuli suklaisen ruskea). Päällisessä on 1/2 sokerimassaa ja 1/2 marsipaania. Hämähäkinverkko on pursotettu mustilla candy meltseillä. Silmät sokerimassaa. 

Täytyy sanoa, etten ole aivan täysin tyytyväinen kakun ulkonäköön. Synttärisankari oli kuulemma kuitenkin tykännyt paljon, mikä on pääasia :) Syntymäpäiväjuhlissa kaikki vieraat olivat kuulemma halunneet syödä Spidermanin silmän, joten silmät oltiin jouduttu jakamaan moneen osaan... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺