torstai 17. lokakuuta 2013

Synttärikakku

Synttärini olivat kyllä oikeasti jo toukokuussa, mutta muistin tämän kakun vasta äskettäin kuvia selatessani. :) Oikeastaan myös mietin pitkään että julkaisenko näitä kuvia täällä ollenkaan, kun kyseessä oli oikea epäonnen kakku... Päädyin kuitenkin tekemään tästäkin postauksen, eihän ne leivonnaiset aina onnistu, mutta kyllä tämä syötyä tuli, kaikesta huolimatta. :)


Tämän kakun vein töihin synttäripäivänä. Kakun välissä on tuoreita mansikoita ja tuorejuusto-kermavaahtotäyte. Päällä sokerimassaa, teksti valkosuklaata ja suklaarullat valmiina Saksasta ostettuja. 24 cm vuokani oli unohtunut ystäväni luokse, joten jouduin tekemään kakun 28 sentin vuokaan. Siitä johtuen punainen sokerimassa ei riittänytkään koko kakkuun, vaan täytyi vähän soveltaa... Siksi siis tuo musta sokerimassa reunoilla. ;) 

Myöskään koristelu ei mennyt ihan putkeen, valkosuklaata tipahti kakun päälle, enkä saanut sitä enää kaavittua siististi pois... Siksi noiden suklaatikkujen alle tuli valkosuklaaympyrä. Alunperin oli siis tarkoitus että käyttäisin valkosuklaata vain tikkujen kiinnittämiseen, mutta koristelusta tulikin sitten vähän toisenlainen. Kakun päälle koristeeksi kaavailtu ruusu luiskahti kädestä ja hajosi, enkä ennättänyt enää tehdä uutta. Niinpä ruusun tilalle kakun päälle päätyi tuo vaaleanpunainen perhonen (joka samalla peitti isompaa valkosuklaaroisketta). Että todellakin kyseessä oli varsinainen epäonnen kakku. :D Joka tapauksessa maku kai oli suht kohdillaan kuitenkin, kun kakku kerran tuli syötyä. Ja makuhan se taitaa kuitenkin loppujen lopuksi olla pääasia. Ja jos nyt jotain hyvääkin, niin itseäni tuo puna-mustan sokerimassan ja valkosuklaan väriyhdistelmä miellytti. Ehkäpä käytän näitä jatkossa tarkoituksella toisessa kakussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ☺