maanantai 23. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo

Tänä vuonna sain vihdoin aikaiseksi tehdä aikuisikäni ensimmäisen piparkakkutalon. Tekemisellä tarkoitan tosin tässä valmiiden palojen kiinnittämistä ja koristelua, eli ehkäpä voisi puhua ennemminkin kokoamisesta… :) Ehkä ensi vuonna uskaltaudun tekemään osatkin itse, kun ei tuo kokoaminen ja koristelu sitten niin haastavaa ollutkaan, vaikka aikaahan siinä toki meni.

Kiinnitin osat sokerikuorrutteella. Koristelu on sokerikuorrutetta ja erilaisia strösseleitä, paitsi tontut ja kuusi sokerimassaa. Kuusen ympäri menevä hopeapunos on tehty pienen pienistä sokerikuulista, pinsettien kanssa asettelemalla… Sai kyllä epäilemään, että onkohan sitä sittenkään ihan täysjärkinen.. :D Sisällä palaa led -tuikku, jotta talo näyttäisi enemmän kodilta. :)

Tein myös rommipalloja, joita veimme anoppilaan kiitokseksi, kun olivat lupautuneet koiravahdeiksi ulkomaanmatkamme ajaksi. Rommipallojen resepti löytyy täältä jos joku innostuu kokeilemaan. Sopisivat varmasti hyvin myös itsetehdyiksi joululahjoiksi. Nuo hauskat tarrat löysin Clas Ohlsonilta, olivat varmaankin juuri tähän tarkoitukseen tehdyt. :)

Tämän postauksen myötä toivotan kaikille oikein rentouttavaa ja herkullista joulua! <3
2 kommenttia:

  1. Kauniisti koristeltu piparkakkutalo! Nyt vaan luomaan uusia piparkakkurakennelmia, kun olet alkuun päässyt :) Tai ei siis nyt vaan ens joulun alla. Ehkä nyt on muiden leipomusten aika kuitenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Juu taitaa nuo piparileipomukset jäädä ens jouluun, jos vaikka sais päivitettyä muita juttuja välissä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺