perjantai 3. tammikuuta 2014

Berliinin kuulumisia


Kävin jo syyskuussa konferenssimatkalla Berliinissä, Saksassa. Kuvat (sisältäen tietenkin pakolliset leivontatarvikeostokset) olivat vain jääneet päivittämättä kaiken työ-, joulu- ja lomailukiireen (!) keskellä. Kyseessä oli muuten jo kolmas visiittini tuohon kaupunkiin. Hassua. Ja kuitenkin edelleen nähtävää riitti. :)

Tässä ensin Berliinin kauppojen leivontatarvikeosastoilla haahuilun tulos: strösseleitä ja suklaakuulia, reunakalvoja juustokakkujen tekoa varten, suklaakuorrutetta, supernaiselliset käsilaukku-, kenkä- ja viuhka -suklaamuotit sekä piirakkavuoan pohjalle sopivan kokoisiksi suunniteltuja leivinpaperiarkkeja. Niin ja tosiaan, sokerina pohjalla se vaniljatäytteisten puolukkamuffinsien yhteydessä mainitsemani muffinssipora! On muuten kätevä vehje! :)
Olin reissussa yhdessä äitini kanssa, joka esitti tutkimuksensa samassa konferenssissa kuin minäkin. Äitini lempirunoilija on saksalainen, jo edesmennyt Bertolt Brecht, jonka suosikkiravintolan kävimme testaamassa. Ravintolan nimeksi oli luonnollisesti (eikä tietenkään yhtään markkinointimielessä)  valittu Brecht's. Tämä visiitti oli pakko mainita täällä blogissakin, koska tuossa ravintolassa söimme äärimmäisen hyvät, joskin myös paaaaaaaaljon kermavaahtoa sisältäneet leivokset, nam! :)

Ravintola ulkoapäin
Brecht'sin kermaleivos


Täytyy muuten suositella Brecht'siä myös muille kuin kyseisen runoilijan faneille, sen verran hyvää ruokaa sieltä sai! Ja kun kerran nyt Berliinistä alettiin kirjoittaa, niin lisätään nyt sitten samalla pari perus turistikuvaakin.. :)

Berliner Dom Spree -joelta kuvattuna
Kuuluisassa seurassa… :)

2 kommenttia:

  1. Onpahan kunnon kermaleivos, oikein iso kasa kermaa päällä! :D Itse en ole koskaan käynyt Berliinissä, pitäis vamaan sekin asia korjata.

    VastaaPoista
  2. Juu, tuota voi kyllä todellakin sanoa KERMAleivokseksi :) Suosittelen Berliiniä, mukava kaupunki. Esim. jokiristeilyllä näkee kivasti eri paikkoja, myös junat kulkee kätevästi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺