lauantai 30. marraskuuta 2013

Suklaa-karpalo ja puolukka-kinuskimuffinssit

Liityin jokin aika sitten Hesyn (Helsinkin Eläinsuojeluyhdistys) leivontarinkiin ja nyt sieltä oli tullut pyyntö leipoa jotakin jouluista heidän joulupuotinsa avajaisten yhteydessä olevaan kahvioon (linkki tapahtumaan täällä). Koska aikaa oli niukalti, niin päätin leipoa nopeasti valmistuvia muffinseja. 



















Tein muffinsit tutulla perusohjeella, mutta pienin muutoksin. Maut valikoituivat sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään. Tuloksena olivat suklaa-karpalo sekä  puolukka-kinuskimuffinsit. Tulipa testattua myös fariinisokerin käyttöä muffinseissa, kun tavallinen sokeri oli päässyt loppumaan. Hyvin toimi, onneksi. Mausta tuli aavistuksen kinuskisempi, mutta kirpeiden karpalon ja puolukan kanssa se sopi mielestäni oikein hyvin. :)

Tässä vielä ohjeet kumpaankin jos joku muukin innostuu kokeilemaan:

Suklaa-karpalomuffinsit

4 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl karpaloita
100g tummaa suklaata rouhittuna
2 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
1 dl ruokaöljyä

Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää suklaarouhe ja karpalot sekä kananmunat, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Puolukka-kinuskimuffinssit

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokaöljyä

Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää puolukat, kananmunat, kuohukerma ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Koristelin muffinsit vielä vispikermalla. Koska toiveena oli jouluaiheisia leivonnaisia, tein muffinsit jouluvuokiin ja koristelin suklaa-karpalomuffinsit puna-vihreä-valkoisilla strösseleillä sekä jouluaiheisilla paperisilla koristeilla. Puolukka-kinuskimuffinsit koristelin ananaskirsikoilla.

Muffinsien pakkaamisessa oli omat haasteensa, kun nuo joulukoristellut muffinsit eivät korkeutensa puolesta mahtuneetkaan leivoslaatikkoon. Halusin pakata ne kuitenkin sellaiseen astiaan, jonka pystyi jättämään paikan päälle Hesylle, ettei tarvitse erikseen lähteä sinne asti astioita hakemaan. Ratkaisu löytyi Ikean pahvilaatikosta, jonka vuorasin leivinpaperilla. Ananaskirsikoilla koristellut puolukka-kinuskimuffinsit onneksi mahtuivat leivoslaatikkoonkin. :)



2 kommenttia:

  1. Kuulostavat molemmat hyviltä! Suklaa-karpalomuffins pitää testata pikimmiten... hyvän asian puolesta leivot! Minäkin teen eläinsuojelutyötä, kuulun Suomen löytöeläinten kummit ry nimiseen yhdistykseen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tita. :) Karpalo ja suklaa kyllä sopivat hyvin yhteen. Kyllä sitä saa itselleenkin hyvän mielen kun auttaa muita apua tarvitsevia, varsinkin kun sen voi tehdä näin mukavalla tavalla. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺