Isäni 60 –vuotissynttäreitä vietettiin meillä ja tein
juhliin voileipäkakun. Koska isäni nimipäivilläkin tarjottiin voileipäkakkua,
halusin tehdä nyt vähän erilaisen version. Niinpä päädyin hyydytettyyn
voileipäkakkuun. :)
Hyydytetty
lohivoileipäkakku
150 g hapankorppuja
80 g voita tai leivontamargariinia
400 g ruohosipulituorejuustoa
4 dl vispikermaa
tilliä
300 g kylmäsavulohta
pippuria
6 liivatelehteäa
0,5 dl vettä
Koristeluun:
1 ruukku herneenversoja
4 viipaletta kylmäsavulohta
2 viipaletta cantaloupe –melonia
Laita leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele
vuoan reunat öljyllä. Hienonna hapankorput esim. tehosekoittimessa. Sulata voi
tai margariini mikrossa. Lisää voi hapankorppumurusten joukkoon ja sekoita.
Painele vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään
täytteen valmistuksen ajaksi.
Voitele vuoan reunatVatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista
tuorejuusto kevyesti sekoittamalla. Lisää tilli muutama ripaus pippuria
tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahdon joukkoon. Hienonna kylmäsavulohi suht
pieniksi palasiksi., mutta älä vielä lisää täytteen joukkoon. Liota
liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä ja puristele ylimääräinen vesi
pois. Kuumenna 0,5 dl vettä kupissa mikrossa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet
siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla voimakkaasti
sekoittaen. Sekoita kunnolla. Lisää lopuksi kylmäsavulohisilppu ja sekoita
tasaiseksi. Kaada samantien hapankorppupohjan päälle ja tasoita varovasti
ravistelemalla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön
yli.
Irrota kakku vuoasta varovasti. Asettele herneenversoja
kakun reunoille ympyrän muotoon. Kieritä lohiviipaleita ”ruusuiksi”. Ota
cantaloupemeloniviipaleista haluamiasi kuvioita veitsellä ja laita kakun
keskelle koristeeksi.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen hyydytettyä voileipäkakkua, joten vähän jännitti miten tässä käy. Äitini tekee superhyvää hyydytettyä voileipäkakkua, joten
paineet onnistumiselle olivat kovat. :D Kakku oli kuitenkin yhtä helppo tehdä kuin juustokakku ja teki onneksi hyvin kauppansa. Koristeluunkin olin ihan tyytyväinen. :)
Ja nyt alkoi tehdä mieli voileipäkakkua! En ole itse koskaan tehnyt hyydytettyä voileipäkakkua, se asia pitää korjata mahdollisimman pian.
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ei se niin vaikeaa ollut kuin olin luullut, työvaiheet aikalailla samat kuin juustokakussakin :)
VastaaPoista