keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hyydytetty lohivoileipäkakku

Isäni 60 –vuotissynttäreitä vietettiin meillä ja tein juhliin voileipäkakun. Koska isäni nimipäivilläkin tarjottiin voileipäkakkua, halusin tehdä nyt vähän erilaisen version. Niinpä päädyin hyydytettyyn voileipäkakkuun. :)


















Hyydytetty lohivoileipäkakku

150 g hapankorppuja
80 g voita tai leivontamargariinia

400 g ruohosipulituorejuustoa
4 dl vispikermaa
tilliä
300 g kylmäsavulohta
pippuria
6 liivatelehteäa
0,5 dl vettä

Koristeluun:

1 ruukku herneenversoja
4 viipaletta kylmäsavulohta
2 viipaletta cantaloupe –melonia

Laita leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat öljyllä. Hienonna hapankorput esim. tehosekoittimessa. Sulata voi tai margariini mikrossa. Lisää voi hapankorppumurusten joukkoon ja sekoita. Painele vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Voitele vuoan reunatVatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kevyesti sekoittamalla. Lisää tilli muutama ripaus pippuria tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahdon joukkoon. Hienonna kylmäsavulohi suht pieniksi palasiksi., mutta älä vielä lisää täytteen joukkoon. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kuumenna 0,5 dl vettä kupissa mikrossa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnolla. Lisää lopuksi kylmäsavulohisilppu ja sekoita tasaiseksi. Kaada samantien hapankorppupohjan päälle ja tasoita varovasti ravistelemalla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta varovasti. Asettele herneenversoja kakun reunoille ympyrän muotoon. Kieritä lohiviipaleita ”ruusuiksi”. Ota cantaloupemeloniviipaleista haluamiasi kuvioita veitsellä ja laita kakun keskelle koristeeksi.


















Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen hyydytettyä voileipäkakkua, joten vähän jännitti miten tässä käy. Äitini tekee superhyvää hyydytettyä voileipäkakkua, joten paineet onnistumiselle olivat kovat. :D Kakku oli kuitenkin yhtä helppo tehdä kuin juustokakku ja teki onneksi hyvin kauppansa.  Koristeluunkin olin ihan tyytyväinen. :)

2 kommenttia:

  1. Ja nyt alkoi tehdä mieli voileipäkakkua! En ole itse koskaan tehnyt hyydytettyä voileipäkakkua, se asia pitää korjata mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ei se niin vaikeaa ollut kuin olin luullut, työvaiheet aikalailla samat kuin juustokakussakin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ☺