tiistai 28. tammikuuta 2014

Appelsiini-valkosuklaamuffinssit






















Olimme joulukuussa lomamatkalla Marokossa, missä appelsiini- ja mandariiniaika oli parhaimmillaan.  Hedelmäpuut olivat todella kauniita väriloistossaan ja piristivät mukavasti muuten kuivaa ja hiekkaista maisemaa. Paikallisissa ravintoloissa jälkiruokana oli monesti hedelmätarjotin ja joissain hedelmissä oli vielä lehdet jäljellä. Ainakin oli tuoreita. :)

Appelsiinipuita Marokossa










Mandariini ja lehdet













Tuoreiden appelsiiniviipaleiden päälle oli monesti ripoteltu kanelia ja tästä yhdistelmästä sain idean näihin muffinseihin. Kaapista sattui löytymään paketillinen appelsiinikuoripaloja, joten käytin ne taikinaan. Ei ihan niin tuoretta ja terveellistä kuin Marokossa, mutta mielestäni silti kivan makuinen yhdistelmä. :)

Appelsiini-valkosuklaamuffinsit

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 pkt (65 g) sokeroituja appelsiininkuoripalasia (tai 1 appelsiinin kuori raastettuna)
100g valkosuklaata rouhittuna
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä

Koristeluun:

1 prk vispikermaa
1 tl vaniljakreemijauhetta
2 mandariinia
kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää appelsiininkuoret sekä valkosuklaarouhe. Lisää maito, kananmunat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Annostele muffinsivuokiin ja paista 200 –asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppupuolella vaniljakreemijauhe. Pursota muffinsien päälle. Lisää mandariiniviipale koristeeksi ja ripottele päälle hieman kanelia. Itse en laittanut kermaan vaniljakreemijauheen lisäksi muita mausteita, mutta halutessaan sitä voisi makeuttaa lisää esim. vaniljasokerilla.


4 kommenttia:

  1. Näyttävät hyviltä! Appelsiini ja valkosuklaa kuulostaa yhdistelmänä ihan toimivalta. Ja varmasti maistuukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu hyvin sopi yhteen. Omaksi suosikikseni nousi tuo kanelin ja appelsiinin yhdistelmä myös, suosittelen kokeilemaan joskus :)

      Poista
  2. Ihanan raikkaan näköisiä muffareita. Ja kivat vuoat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi :) Nuo vuoat on Prismasta, olivat tosiaan kätevät kun pysyivät hyvin muodossaan eikä tarvinnut erikseen laittaa muffinssipellille (=vähemmän tiskattavaa). ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ☺